תאריך התחלה

הקורס פתוח

מחיר

חינם

משך הקורס

8.5 שעות

מה נלמד? 

  • תיאוריות למידה העומדות בבסיס עיצוב סביבות למידה דיגיטליות.
  • עולם ההיפרטקסט וההיפרמדיה – הבניה לא לינארית של ידע.
  • ממשקי משתמש – ממשק המשתמש כשפת תקשורת, בסיס תיאורטי וכללים מנחים לעיצוב ממשקים.
  • הדמיות לימודיות – סוגי הדמיות, יישומי הדמיות בחינוך, משחק ומִשחוק בלמידה.

תיאור:

הקורס "עיצוב סביבות למידה דיגיטליות" חושף לפניכם את העולם המופלא של עיצוב סביבות למידה מבוססות טכנולוגיה. אם שאלתם את עצמכם כיצד יש לעצב סביבות אלו, אם יש כללים מנחים לעיצוב הסביבות, הן ברמה הפדגוגית והן ברמה הוויזואלית – הגעתם למקום הנכון.

בקורס זה תכירו לעומק תיאוריות למידה העומדות בבסיס עיצוב סביבות למידה ממוחשבות: התיאוריה הביהביוריסטית, התיאוריה הקוגניטיביסטית והתיאוריה הקונסטרוקטיביסטית. נלמד באיזו תיאוריה נכון להיעזר כמצפן או כמסגרת־על בתכנון סביבות אלו ומתי. לאחר מכן נכיר את עולם ההיפרטקסט וההיפרמדיה לעומקו – נלמד על התפתחותם ועל הקשר שלהם לרשתות סמנטיות. כמו כן, נעסוק באחת התיאוריות המובילות בתהליכי למידה והוראה בסביבות היפרמדיה – תיאוריית הגמישות הקוגניטיבית.

במסגרת העיסוק בהיפרמדיה, נעסוק באתגרים העומדים לפני לומדים בסביבות היפרמדיה ונבחן באופן ביקורתי את הלמידה בסביבות אלו. נצלול לעולם ממשקי המשתמש – נדון במעטפת הוויזואלית של עיצוב ממשקי משתמש. נציג את הבסיס התיאורטי מתחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית לעיצוב ממשקים וכן עקרונות יסוד לעיצוב הנגזרים מהתיאוריות השונות. לקראת סוף הקורס נציג הדמיות לימודיות, נבחין בין סוגי הדמיות אלו ונשאל מתי כדאי לשלב הדמיות בסביבת למידה ומהי תרומתן ללמידה.

בסוף הקורס נעמוד על ערכן ויישומן של הדמיות לימודיות בחינוך. נסקור את התפתחות ההדמיות לאורך השנים ונכיר את העולם הקסום של מציאות מדומה (VR) ומציאות רבודה (AR), וכן נערוך היכרות ראשונה עם עולם המטאוורס (metaverse).

לקינוח, נלמד על משחק ומשחוק בלמידה ועל האתגרים הקוגניטיביים והמוטוריים ‫שהם מעמידים לפני המשתמשים. אנו תקווה שבסיומו של הקורס תדעו להפעיל שיקולי דעת לשם יצירת סביבות למידה מהנות ומחכימות, העושות שימוש מושכל בטכנולוגיה.

הקורס פתוח. ההרשמה פתוחה

צוות הקורס:

פרופ' יורם עשת

מרצה

קצת עלי

ד"ר יעל סידי

מרצה

קצת עלי

ד"ר קרן ספקטור פרצל

מרצה

קצת עלי