מי אנחנו?
אוניברסיטת חיפה נוסדה בשנת 1972 וייעודה המרכזי הוא לקיים מחקר והוראה אקדמית מצטיינים. אנחנו, באוניברסיטת חיפה, מאמינים שפריצות דרך מדעיות, מחייבות שבירה של הכללים הקיימים ונסמכות על חשיבה יצירתית וביקורתית. אוניברסיטת חיפה משקיעה משאבים עצומים במחקר חוצה תחומים ודיסציפלינות ויוצרת אגב כך "ענני" ידע חדשים, התואמים את הסביבה הדינאמית של המאה ה-21.
אוניברסיטת חיפה היא אוניברסיטת המחקר הגדולה בצפון ומגלמת בגאווה את המרקם החברתי בו הוא מתקיים, באמצעות שורה ארוכה של שיתופי פעולה חוץ ופנים מוסדיים ופעילויות חברתיות מגוונות.
אוניברסיטת חיפה מצטיינת בתחומים רבים והיא מהמובילות בישראל בתחומים כמו מדעי הרוח, מדעי החברה, משפטים, רווחה ובריאות , מדעי טבע, חינוך וניהול. האוניברסיטה נבחרה על ידי המועצה להשכלה גבוהה להוביל את המחקר בישראל בתחומי מדעי הים וחינוך בחברת המידע. בשנת 2017 זכתה אוניברסיטת חיפה בחמישה קולות קוראים להפקת קורסים מקוונים בפלטפורמת קמפוס. הקורסים שעלו עד כה בפלטפורמת edx הוא Critical Thinking: Fundamentals of Good Reasoning עם קרוב ל- 2,000 סטודנטים רשומים מרחבי העולם. הקורס הנוסף הוא קורס ביואתיקה, הדן בסוגיות אתיות בתחום הרפואה.
עובדת סוציאלית
איילת גימפל-משולם, בעלת תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית, אוניברסיטת חיפה. עובדת סוציאלית ביחידה להערכה גריאטרית בשירותי בריאות כללית, מרחב חיפה וג"מ. במסגרת היחידה הגריאטרית, מטפלת בזקנים ובבני משפחתם, המתמודדים עם שינויים קוגניטיביים ותפקודיים שחלים אצל הזקן. מנחה קבוצות המיועדות למטפלים עיקריים של חולי דמנציה. תחומי עניין מרכזיים: שינויים בהתנהגות אצל חולי דמנציה – השלכות ודרכי התמודדות יעילות, תקשורת עם חולי דמנציה ועומס טיפול.
קצת עלי
מרצה
MA במשאבי אנוש, מנטורית ומנחה. מייסדת משותפת ארגון "תובנות" להפצת דרך מעגל הקשבה בארץ ובעולם. בנוסף כיום מנהלת מפתחת ומנחה תוכניות הדרכה של מעגלי הקשבה בחברת Snapchat הבינלאומית. חברה במרכז לחקר וטיפוח רוח האדם (בהקמה)
קצת עלי
מרצה
מרצה בכירה בפקולטה לחינוך אונ' חיפה, בחוג לייעוץ והתפתחות האדם ובחוג ללמידה, הוראה והדרכה.
כחוקרת מוח, מחקרה עוסקת במנגנונים המוחיים של תרגול מדיטציה, עם התמקדות בתחושת העצמי, והקשרם לחינוך ופסיכותרפיה.
קצת עלי
מומחית ברפואה פנימית ובגריאטריה מרצה
דר' אפרת גיל, בוגרת תואר ראשון בכימיה ותואר דר' לרפואה מהטכניון, התמחתה ברפואה פנימית במרכז הרפואי בני ציון, וברפואה גריאטרית במרכז הגריאטרי-שיקומי פלימן בחיפה. הקימה וניהלה יחידה ליעוץ גריאטרי במרכז הרפואי בני ציון, משמשת כיום כגריאטרית המרחבית בשרותי בריאות כללית, מחוז חיפה וג"מ ובי"ח כרמל. עוסקת רבות בהוראת סטודנטים לרפואה ולסיעוד, סטאז'רים ומתמחים. מתעניינת במיוחד בסיבוכי אשפוז בזקנים בדגש על דליריום, רצף טיפולי, ודמנציה מתקדמת.
קצת עלי
מרצה
חוקר מוטיבציה וויסות רגשות. חבר סגל בדרגת מרצה במחלקה לחינוך באוניברסיטת בן גוריון. מתעניין בתהליכים שבהם אנשים (ילדים, הורים ומורים) מפנימים מטרות וערכים והופכים אותם לשלהם, ובקשר של תהליכי הפנמה אלה לתהליכי ויסות רגשות. זכה במענק מטעם הקרן הישראלית למדעים למחקר שמטרתו לבחון את תהליכי ההפנמה של ערכים בכיתה. פסיכולוג קליני ומטפל במתבגרים ומבוגרים בקליניקה פרטית.
קצת עלי
מרצה
ד"ר טופז הוא מרצה בכיר בבית הספר לסיעוד באוניברסיטת חיפה. מתפקד כמנהל מעבדת טכנולוגיית מידע בבריאות. ד"ר טופז היה מעורב במתן ייעוץ לקביעת מדיניות בריאותית (ברמה הארצית והבינלאומית), תפקד כיו"ר קבוצת העבודה של האגודה הבינלאומית לאינפורמטיקה רפואית ולקח חלק בפרויקטים של יזמות בתחום הבריאות. את תואר הדוקטורט השלים באוניברסיטת פנסילבניה ואת התואר השני באוניברסיטת חיפה. בעבודתו הנוכחית מתמקד בפיתוח פתרונות עיבוד בשפה טבעית עבור מאגרי נתונים גדולים בתחום הבריאות.
קצת עלי
מרצה
חוקרת ומרצה בתחומים של פסיכולוגיה חיובית, פסיכולוגיה אקזסציונליסטית (קיומית), לוגותרפיה ומשמעות בחיים, רוחניות והתפתחות רוחנית, רווחה נפשית, ותהליכי שינוי חיובי וצמיחה במעגלי החיים, במוסדות אקדמיים ובארגונים שונים. לוגותרפיסטית, ראש תוכנית ההכשרה ללוגותרפיה באוניברסיטת תל-אביב וראש מכון מצפן לחקר ויישום משמעות בחיים.
ד"ר רוסו-נצר יועצת אקדמית ומפתחת תוכניות התערבות והכשרה באקדמיה ובארגונים ציבוריים ופרטיים שונים, ועורכת-שותפה של הספרים Meaning in Positive and Existential Psychology ו- Clinical perspectives on meaning: Positive and Existential Psychotherapy שיצאו לאור בהוצאת Springer NY.
קצת עלי
אחות מוסמכת
אחות מוסמכת עם תואר ראשון ושני בסיעוד מאוניברסיטת חיפה. אחות במחלקה פנימית בבית החולים כרמל של שירותי בריאות כללית, חיפה.
מרכזת מחקר בנושא השפעת האשפוז על האדם הזקן וחוקרת השפעתן של תרופות שינה על שינה, קוגניציה ובריאות נפשית בזמן האשפוז.
קצת עלי
מפתחת למידה ועוזרת הוראה
בעלת תואר ראשון בחינוך ותואר שני בהנחיית קבוצות. מנחת קבוצות חמלה עצמית והשתלמויות מורים לחמלה עצמית והכרת הטוב. חברה ב"מרכז לחקר וטיפוח רוח האדם" באוניברסיטת חיפה.
קצת עלי
עובדת סוציאלית וגרונטולוגית
יפעת אלון, בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית ותואר שני בגרונטולוגיה, מאוניברסיטת חיפה.
בוגרת פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית – CBT
מטעם התוכנית הישראלית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
אחראית השירות לעבודה סוציאלית ביחידה הגריאטרית המחוזית בשירותי בריאות כללית, מרחב חיפה וג"מ.
מטפלת בזקנים ובני משפחותיהם, מפתחת ומנחת קבוצות לבני משפחה של זקנים חולי דמנציה.
עוסקת רבות בהוראה ובהנחלת ידע לצוותים: רופאים, מתמחים, עובדים סוציאליים, אחים ואחיות.
תחומי עניין: עומס מטפל עיקרי של בני משפחה של חולי דמנציה. כלים לא תרופתיים להתמודדות עם שינויים התנהגותיים של חולי דמנציה. העלאת מודעות לאלימות והזנחה כלפי זקנים. רצף טיפולי בין ארגונים המטפלים בזקנים.
קצת עלי
מרצה
חוקר רוחניות מבפנים ומבחוץ, עורך-שותף של שני ספרים בנושא החיבור בין חינוך לבין חקירה והעמקה פילוסופית-רוחנית, כתב ספר בשם "מערבולות רוח" על יחסי מורה-תלמיד בדרך הרוחנית. דוקטורנט בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה, חוקר וכותב דוקטורט וספר בנושא של "חיים מוארים: מחקר מבוסס-ראיונות של אקזמפלרים רוחניים".
קצת עלי
מרצה וחוקרת בסיעוד וגרונטולוגיה
פרופסור אנה זיסברג, החוג לסיעוד אוניברסיטת חיפה, בוגרת תואר ראשון ושני בסיעוד מאוניברסיטת תל-אביב, תואר דוקטור בגרונטולוגיה וסיעוד באוניברסיטת וושינגטון, סיאטל ארה"ב. בעלת ניסיון מעשי בטיפול באדם הזקן במסגרת אשפוז במחלקות פנימיות וגריאטריות. בשנים אחרונות חוקרת השפעה של תחלואה אקוטית וכרונית על תוצאים בריאותיים ואיכות החיים של האדם הזקן. מחקריה מנסים לתרום לשיפור איכות הטיפול בזקנים במערכות הבריאות הציבוריות לכל אורכה של השרשרת הטיפולית מקהילה ועד למוסדות הסיעודיים, בדגש על אשפוז קצר טווח בבית חולים.
קצת עלי
מרצה
ראש המגמה לפיתוח מערכות חינוך בחוג ללמידה, הוראה והדרכה
נשיא האגודה הבינלאומית לפילוסופיה עם ילדים. מחקריו עוסקים בפילוסופיה של החינוך, פילוסופיה עם ילדים, חקר ספרי לימוד ותוכניות לימוד ומחקר נרטיבים של קבוצות. כיהן כראש הוועדה הגרמנית-ישראל לחקר ספרי לימוד (2010 – 2015). פירסם שלושה ספרים ועשרות מאמרים בתחומי מחקרו.
קצת עלי
מרצה
מלמד חשיבה ביקורתית למעלה מ-40 שנה, בעיקר באוניברסיטת חיפה, היכן שהוא חבר בחוג לפילוסופיה.
חינוך:
UC,Berkeley,1976
תחומי התמחות:
ספרים:
לוגיקה יישומית: עקרונות הטיעון. ירושלים: מכון ברנקו וייס ומשרד החינוך, 1998.
Direct Belief: An Essay on the Semantics, Pragmatics, and Metaphysics of Belief.
Mouton Series in Pragmatics, 13. Berlin and Boston: De Gruyter Mouton, 2012
קצת עלי
מפתחת הקורס ומרצה ראשית
פרופסור מן המניין לפסיכולוגיה התפתחותית בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה. שירתה כדיקנית הפקולטה משנת 2006 עד 2012, יו"ר המזכירות הפדגוגית במשרד החינוך 2012-2013). פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ראש המרכז הרב-אוניברסיטאי לחקר וטיפוח רוח האדם (בהקמה).
תחום התמחותה הוא מחקר בנושא של יחסים בין הורים לילדים תוך התמקדות בהקשר הישראלי של המעבר מהתבגרות לבגרות. במקביל היא חקרה את המערכת המוטיבציונית של טיפול Caring כפי שהיא באה לידי ביטוי בהקשרים שונים ופרסמה ספר שעסק בכך – The Caring Motivation. בשנים האחרונות היא מתמקדת בחשיבה ומחקר בנושאים שקשורים למימד הרוחני של ההתפתחות האנושית וארגנה ביחד עם עמיתים כנסים אקדמיים העוסקים ברוחניות כמו: הכנס לחקר רוחניות עכשווית, פדגוגיה מתבוננת, שערים לרוח בפסיכותרפיה וייעוץ.
קצת עלי
מרצה
שי לין, פרופ' מן המנין (אמריטוס) באוניברסיטת חיפה.
חוקר בריאות הציבור, אפידמיולוג, רופא, בעל תואר מומחה בבריאות הציבור ותואר מומחה במינהל רפואי. בעל תואר MD מהאוניברסיטה העברית, בירושלים, תואר מוסמך בבריאות הציבור MPH ותואר שלישי DrPH בבריאות הציבור מאוניברסיטת הארוורד בבוסטון, ארה"ב.
כיהנתי כסגן מנהל בי"ח רמב"ם ובמסגרת תפקידי הייתי ממונה על נושאי מידע רפואי בבי"ח רמב"ם ובפקולטה לרפואה בטכניון במסגרות שונות. בעברי, חבר בועדת המחשב האקדמית של הטכניון וראש היחידה לאפידמיולוגיה קלינית במרכז רפואי רמב"ם.
קצת עלי
מרצה
MBA במנהל עסקים וכלכלה. מרצה יועץ ומלווה מנהלים. מייסד ושותף של ארגון "תובנות" להפצת דרך מעגל הקשבה בארץ ובעולם. מומחה בהנחיית מעגלים ועבודה עם צוותי הוראה ותלמידי. חבר במרכז לחקר וטיפוח רוח האדם (בהקמה)
קצת עלי
קצת עלי
קצת עלי
קצת עלי
קצת עלי
קצת עלי
קצת עלי